SUMAR
Z1

IX.MUNTII SUHARD :
Oi, vaci, cai...si alte animale se intalnesc in aceste alpaje de medie altitudine

Dificultate: **
Distanta : 40 km 200
Denivelare pozitiva : 953 m, negativa : -883 m.Furtuna ameninta adesea dupa-amiezile de vara.

Muntii Suhardului pot constitui o baza buna de a prelungi -...sau incepe ! - muntii Rodnei.

Mult mai putin strabatuti, ei sunt paradisul ciobanilor, iar pastoralismul e foarte variat.
Sa ne lamurim insa : este vorba de vaste alpaje, cuprinse de paduri salbatice, si ne aflam in munti de medie altitudine.

Vatra Dornei este un bun punct de plecare :

Puteti ajunge cu usurinta aici cu autobuzul sau cu trenul.
Gasiti usor un loc de dormit. Va sfatuim in mod special optati pentru bungalowri ( cabana mica de lemn = petite canbane en bois ) la Runcu, care este chiar deasupra Vetrei Dornei ( luati scarile prin vestul orasului : veti fi acolo intr-un sfert de ora. Calculati o jumatate de ora de mers pe jos chiar langa autogara ).Pentru aproximativ 10 euro de persoana puteti dormi confortabil si in liniste.

Chiar in fata garii, se afla biroul Salvamont, unde vi se vor explica toate marcajele ce au fost refacute plecand de la Vatra Dornei, direct pe harta. Si inca mai e de lucru ! Nu numai in Suhard, dar si in Nord-Estul orasului, ca si in Sud-Vest, in parcul national CALIMANI.

Acest parc national, este, s-ar parea splendid, noi nu l-am vizitat din pacate, iar daca cineva se simte capabil sa completeze drumul nostru, Transcarpates trecand pe aici...NE INTERESEAZA ! Aviz amatorilor cu picioare bune...Ideal ar fi sa ajungeti la Stanceni, la Sudul parcului, deoarece noi avem aici o legatura pentru TransCarpates.

Pentru cascadori, Vatra Dornei este in acelasi timp si un loc unde se practica parapanta, cayac-canoe, schi si se cresc caini ce trag la sanie.

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84

Le clou de la journée :

Branza buna se usuca la umbra ...!!

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.