VI. Muntii Siriu :
Far-East-ul echipei "TransCarpates
"

De la cimitirul Eroilor
la Valea Buzaului

In jur de 1 zi de mers pe jos
Dificultate globala : ***
Distanta : 23 km 124
Denivelare pozitiva : +1438 m, negativa : -2101 m

Cu Muntii Siriu, azimutul nostru incepe sa se curbeze catre N-NE.

Sunt munti foarte putin strabatuti, si marcajul se e rar ! E suficienta o zi, doua, pentru a-i strabate.

Ajungand pe raul Buzau, lipsa de poduri va obliga acum sa urcati drumul un numar bun de km.
Vorbind de aceasta, atentie : harta folosita aici, singura pe care am gasit-o, este inexacta.

Aceasta indica un baraj in amont de de Gura Siriului : acesta nu mai exista.Exista insa acum un imens lac de acumulare chiar in amont de orasul Siriu.
Alunecarile de teren sunt frecvente in aceasta vale incatusata. Nu va aventurati in afara potecilor batute gandind ca ati putea gasi o scuratatura fara sa-i vedeti capatul : s-ar putea sa fiti nevoiti sa faceti drumul inapoi deoarece ati dat fata in fata cu o apa incatusata neprevazuta !

In ceea ce ne priveste, la sfarsitul acestei drumetii, am coborat din nou in Valea Buzaului facand autostopul ( drumul DN 10 ) pana la confluentul cu Valea Bâsca ( intre Siriu si Negoiu ), pentru a incepe urcarea catre Nord ( Muntii Penteleu-Lacauti ).

Oare este posibil sa incepi urcarea catre Nord, mai in amont, acolo unde am ajuns noi pe DN10, sau si mai in amont, incepand de la Crasna ? Sunt amatori ? ( in acest caz, e mai judicios poate, sa coboare la Crasna direct, pe drumul indicat in traseul nostru, al Muntilor Siriu ).

Siriu : orasel ce s-a dezvoltat exact SUB barajul ce-l intretine.Gasiti aici mici magazine, telefoane, dar nu hoteluri, nici bancomat. Autobuze fac naveta la fiecare ora spre Nord si Sud.

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84

Le clou de la journée :

Poteca nu e prea clara...!

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.