II. Piatra Craiului :
Din calcar alb este Piatra Printului


de la muntii FAGARAS la muntii BUCEGI
In jur de 3 zile de mers pe jos
Dificultate globala : **
Distanta : 21 km 232
Denivelare pozitiva : 1384 m, negativa : -1718 m

in rosu : actualizare 2011

Piatra Craiului este descrisa uneori, de catre romanii insasi, ca fiind cea mai frumoasa regiune de munte din Romania.

Sa nu va indoiti de aceasta, drumetii vor pica sub farmecul acestui dinozaur adormit, coloana vertebrala orientata perpendicular pe vecinii sai, si cu substrat calcaros, a carui albeata este in contrast cu rocile metamorfice intunecoase ale masivelor alaturate.

Masivul este protejat de un parc national ( casa ce administreaza parcul se afla la Zarnesti :: www.pcrai.ro), ceea ce explica numeroasele marcaje ( atentie hartile vechi nu mai sunt de actualitate ) , adaposturi-refugii si cabane.
Noi incurajam drumetii sa petreaca aici mai mult timp decat cele trei zile propuse de noi in aceste pagini, ce se multumesc doar cu traversarea masivului din Vest in Est.
Pe versantul Vest, satucele mici pitite intr-un sipet de verdeata traiesc din agricultura de munte si din putin agroturism.
PUNCTELE DE APA SUNT PUTINE, datorate porozitatii karstului .

Remarca 2011 : Din cauza vremii, am ales in 2006 varianta cea mai scurta si mai joasa pentru a urca pe varful Pietrei Craiului. Un drumet 2011 s-a dus spre acest masiv prin Cabana Plaiul Foii, prin Zarnesti. Acesta a tinut-o pe drumul crestei urcand prin « Lanzuri », destul de aeriene.
Itinerar exceptional, dar foarte greu, foarte tehnic, si poate mai periculos decat Fagaras. ATENTIE, deci. Etapele : Cabana Foii-Refugiul Spirla-Saua Grindului-Varful Ascutit-Varful Turnu-Saua Crapaturii-Cabana Curmatura-apoi intors spre Zarnesti urmand benzile galbene (prin Poiana Zanoaga-Fantana lui Botorog si Cabana Gura Raului).

l

1

1

V

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84

 
Le clou de la journée :

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.