VII. MUNTII PENTELEU-LACAUTI
Coame bine impadurite, pentru un azimut Nord

De la valea Buzaului
la Muntii Nemira
Dificultate globala : ***
In jur de 3 zile de mers pe jos

Distanta : 51km563
Denivelare pozitiva : 4065 m, negativa : -2687 m

Coama dintre Penteleu si Lacauti este orientata Nord-Sud, in adancitura "cotului carpatic".Este o regiune foarte putin vizitata de turisti, unde se lucreaza mult in padure. Aproape toate marcajele au disparut odata cu taierea copacilor, si orientarea "la ochi" e foarte delicata, deoarece coamele nu sunt prea inalte si sunt impadurite.

Pentru a incepe aceasta drumetie, de la Valea Buzaului, trebuie sa mergeti pe drumul ce urca la Gura Teghii apoi la Varlaam. Veti gasi foarte rar autobuze, ce vin de la Negoiu. Mai bine incercati autostopul. Nu toate masinile urca pana la Varlaam, dar va prinde bine daca va avanseaza putin in drum.


Apoi, incepand de la NE de Varlaam, trebuie sa ajungeti la cabanele forestiere de la Gura Milei ( este vorba de drumul ce pleaca la stanga la iesire din Varlaam ). Autostopul este mai complicat ! Daca dati peste un camion forestier de bine, daca nu, ii putem face si pe jos acesti +/- 10 km de drum agreabil, ( chiar daca in unele portiuni e distrus bine de torentul Bâsca Mare )..

La Gura Teghii : se afla un magazin mixt, e ultimul de pe vale, profitati sa va aprovizionati !

La Varlaam : la iesire din Varlaam ( in apropiere de drum ), un hotel, dar o fi deschis in permanenta? Nu pare a fi si cu restaurant.

TransCarpates 2006 se opreste in varful Lacauti ( noi am coborat apoi catre Comandau si Covasna in plina ungurime ).


Aviz amatorilor ce vor sa continue :
si sa se lege de Suhard !! ( conform muntilor n° IX ! ) Din Varful Lacautilor, se vede directia ce trebuie urmata : catre Nord, si e superb !

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84Le clou de la journée :

Domnul Urs nu e departe !

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.