V.Muntii Ciucas :
Noi i-am traversat fulger, insa acesti munti merita o sedere mult mai indelungata


De la Cheia la cimitirul eroilor

In jur de o zi de mers pe jos
Dificultate globala : **
Distanta : 22 km 715
Denivelare pozitiva : +980 m, negativa : -1163 m

Aici nu am descris decat o plimbare de o zi la Sud de Ciucas. Intr-adevar, noi nu am facut decat sa traversam acesti munti in cadrul "TransCarpates".

Sa stiti insa ca se pot face o multitudine de drumetii ce sunt foarte bine marcate, cu plecare de la Cheia, precum si si numeroase cabane ce propun gazduire si masa.

Cheia este un orasel , mai bine zis o concentrare de case de vacanta ( cu arhitectura uimitoare ! ) ce apartin atat bucurestenilor cat si prahovenilor.
Acest orasel este deci practic pustiu in afara de perioadele de vacanta cand se blindeaza de lume. Nu veti gasi decat doua magazine mici, nu exista bancomat, si e foaret greu de schimbat bani.Gasiti, insa numeroase hoteluri si pensiuni.
In centru, un panou descrie toate drumetiile posibile. De stiut ca Muntele Rosu poarta pe drept acest nume, deoarece devine practic rosu in timpul inflorii rododendronului.

Se poate ajunge la Cheia fie :

-pe jos asa cum am facut-o noi : am sosit prin partea de Est , dinspre Muntii Baiului-Grohotis ( doua zile de mers de la Busteni si de la Valea Prahovei ), am dormit la Nord de Cheia, si am facut autostopul pentru a cobori la Cheia. Ar fi fost posibil sa continuam direct spre Muntii Ciucas, fara sa mai trecem iarasi prin Cheia, dar noi doream sa ii traversam prin Sud.

-pe sosea : nu exista tren, dar avem autobuz, in afara de posibilitatea de a face autostopul, incepand de la Brasov, Ploiesti, sau ( mai departe), Bucuresti. Este vorba de drumul "1A" pe unde trec foarte multe camioane.

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84

Le clou de la journée :

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.