III. Muntii Bucegi :
Munti inalti la doi pasi de capitala

din Piatra Craiului la Valea Prahovei

In jur de 3 zile de mers pe jos
Dificultate globala : **
Distanta : 32 km 154
Denivelare pozitiva : 2034 m, negativa : -2047 m

Muntii Bucegi sunt munti inalti, cei mai apropiati de capitala, Bucuresti. Aceasta proximitate precum si infrastructurile ce faciliteaza accesul lor ( telecabine, cabane ...) explica de ce, unele zone, cum ar fi Babele, sunt luate cu asalt inca de la sosirea primelor zile frumoase. Dar drumetul sa nu se insele : in afara acestor cateva perimetre unde potecile sunt foarte largi, Bucegii sunt munti unde denivelarile sunt aspre si accesul uneori dificil. Adaugati la acestea un timp surprinzator si veti trata cesti munti cu seriozitatea ce o merita pe deplin.

Doua moduri de acces :

- in Vest prin culoarul "Rucar-Bran" : autobuze leaga practic, la fiecare jumatate de ora Brasovul de Bran in aproximativ o ora.

- in Est prin Valea Prahovei : autobuze leaga aproape in permanenta, Brasovul de Bucuresti, trecand prin acest ax important. Contati pe aproximativ o ora intre Brasov si Busteni, si doua ore intre Bucuresti si Busteni. O telecabina urca pe Bucegi de la Busteni, o alta de la Sinaia. E de la sine inteles, curajosii pot urca pe jos !

Potecile cele mai cunoscute sunt foarte bine marcate in Bucegi, si veti gasi cabane pentru a poposi, dar e mai bine sa rezervati inainte, interesandu-va jos ( in Bran, Busteni, Sinaia, Predeal ). Ca si pentru Piatra Craiului, aceste pagini internet nu descriu decat traversarea masivelor muntoase, dar noi incurajam vizitatorii ce dispun de mai mult timp sa descopere multimea de variante traverasand Bucegii, in special Valea Pestera, unde se gaseste punctul terminus al telecabinei Busteni. Noi personal, nu am fost, dar ni s-a spus ca merita osteneala...

Pentru a alia partea culturala cu cea sportiva nu ratati vizita castelului Peles, la Sinaia !

De-a lungul Vaii Prahovei, se gasesc o multime de pensiuni, hoteluri. Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia...sunt tot atatea statiuni pentru practicarea sporturilor de iarna si foarte cautate in sezonul hivernal.

l

l

l

l

V

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84

 
Le clou de la journée :

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.