IV. Muntii Baiului-Grohotis
Piscuri rectilinii perpendiculare nemarcate
De la Valea Prahovei pana
la Muntii Ciucas
In jur de 3 zile de mers pe jos
Dificultate globala: ***
Distanta : 53 km 531
Denivelare pozitiva : 2999 m, negativa : -2789 m

Intre Bucegi si Ciucas, Muntii Baiului-Grohotis sunt foarte putin frecventati de turisti, si, in consecinta, foarte putin marcati.

Insa piscurile sunt bine evidentiate, si chiar daca nu exista un pisc anume carea sa va duca direct de la Busteni la Cheia (!), orientarea este relativ simpla, cand nu este ceata !

Puteti deci ajunge la baza acestui munte in acelasi fel in care ati procedat pentru sosirea-plecarea din Bucegi. : adica urmand soseaua nationala ce leaga Bucurestiul de Brasov ( sau cu trenul ). Startul acestui traseu este la Busteni.

La sfarsitul acestei drumetii, ajungeti in apropiere de Cheia, frumoasa statiune de munte pentru bucuresteni.De aici fie va continuati drumul in superbul masiv Ciucas, fie va intoarceti la Brasov ( la nord ), sau la Bucuresti ( la sud ). Pe drumul 1A veti intalni numeroase camioane, deoarece le este interzisa circulatia pe Valea Prahovei. Interesant pentru autostop ! Nu sunt trenuri.

La Cheia : veti intalni mai ales case de vacanta, hoteluri, doua magazine mici. Nu exista bancomat, si e dificil de schimbat bani.

 

 

Format : Mètres - system: dd°mm'ss.s, datum : WGS 84Le clou de la journée :

Remarques, conseils, mises à jour ....
Votre avis nous intéresse, et sera utile aux prochains randonneurs !
Envoyer des remarques sur cette journée

©février 2007. Murielle GHESTEM-OVR
"En France, la protection d'une œuvre originale est automatiquement acquise au jour de la création. Aucune reproduction, même partielle, autres que celles prévues à l'article L 122-5 du code de la propriété intellectuelle, ne peut être faite de ce site sans l'autorisation expresse de l'auteur " I.N.P.I.